Plugg, plugg och mera plugg

Nu äntligen Bloggar jag igen och det tack vare J annars hade jag nog väntat nån dag till^^
Jag har haft det väldans stressigt då jag hade en Språkpärm och en uppsats som skulle va inlämnad igår, har bara pluggat och pluggat och inte hunnit med nåt annat.

Fast i helgen var det såklart fest! Körde upp till P i Kalmar i lördags efter att ha varit på Me & I-party hos K. Köpte inget där så körde in till stan och köpte mig en supersnygg jeans kjol med hög midja. Det blev såklart kvällens klädval oxå=)
Kvällen spenderades hos J med en del trevligt folk, sen gick vi till Vallen och mötte upp mitt andra "CP-gäng" som består av Micke, Lancia och Yllet=) Stördare människor än dom får man leta efter men kul hade vi=) sen var det efterfest hos Micke och vid 5-tiden deckade vi allihop! Lancia och Yllet i sängen, jag och micke på luftmadrasser och Per liggandes snarkande på rygg!
Söndagen blev en riktig slappedag. Åt pizza, kollade på tv, tittade mer på tv och för omväxklingsskull tittade vi till på tv.

I månagds åt vi kräftor och kex, gott. Ett paket består av 1 kg kräftor varav 900g är bara skräp när man är färdig.



Ikväll bestod maten av tacogratäng, oxå väldans gott=)



Imorn blir det förhoppningsvis Ikea med L, vi och våra små utflykter.....^^


Malmöfestivalen

Ja, det va väl klart att jag skulle dit, jag som aldrig är nånstans^^
Jodå körde ner där i förmiddags och gick en runda på stan och åt grillspett och tzatsiki, väldans gott.
Blev dock inte så mycket shoppat mer än ett album, vad som ska sättas in där får ni veta inom kort när det är färdigt.
Var parkerade vi om inte här:


Sitter just nu och håller på med uppsatserna igen, fy f*n va seeeegt det är.
Imorn är semestern slut för alla på jobbet och vi börjar terminen med en planeringsdag och på tisdag börjar allvaret då barnen kommer tillbaka och de nya ska inskolas. Vi får hela 8 nya barn så det kommer bli en *hmm* spännande höst att se framemot.


Dagens inköp

Var en runda på stan idag och hittade en supersnygg top/klänning=) Vet dock inte riktigt om jag vågar ha den med bara leggings eller om jag ska ha typ jeans under. Men den ska på den 30:e när det är fest med stort F. *längtar*
Till middag idag blev det en pastasallad med kyckling och Tzatsiki, mumsigt värre.



Till Rune

Detta inlägg är tillägnat en av mina trognaste läsare Rune.
Igår var familjerna Bjerstedt, Andersson/Månsson var på Norje Boke och åt, fruktansvärt gott och väldans trevligt.
Jag och Rune har minst ett gemensamt intresse och det är blommor. Jag har fått två Monstera av honom varav den ena dog och var död i ett halvår eller nåt, men nu har jag fått 4 nya blad på den. *Stolt* Och under tiden den var död så fick jag en till Monstera och en "blom-bok" och även den har fått flera nya blad. Igår fick jag även en flaska växtnäring av honom, så himla snällt=)





Han ritade även något på en servett, någon som har nåt förslag på vad det kan vara?





Pannkakor/våfflor

Skulle ge mig på att göra lite pannkakor när jag kom hem. Men det tyckte inte smeten eller stekjärnet för det gick bara inte. Dom fastnade och fick ingen färg mm, så jag bestämde mig för att hälla smeten i våffeljärnet istället, tänkte att det är ju typ samma smet iaf, men dom blev f*n inte bättre där. Men med lite sylt och grädde så gick dom med ner^^
Men det såg ju inte särskilt gott ut om man säger så;)

Per försöker få upp en av våfflorna som fastnat på järnet

Nu sitter Per och spelar (försöker spela) guitar hero. Det är för jä*la roligt och sitta och höra hans kommentarer om hur dålig han är och hur snabbt det går, trots att han har det både på Easy och slow^^


Per sitter koncentrerat

Jag köpte förresten en ny sing star skiva igår, så nu vet ni vad som väntar mina kära vänner och arbetskollegor;)




Rix Fm Festival och Astrid Lindgrens värld


Rix Fm festival. Mellan18.000-20.000 personer

Igår anlände jag, Veronica, Albin, Totte till Kalmar och Rix Fm festival. Gick först en runda på stan, eller en runda och en runda gick där närmare bestämt i 5 timmar innan vi bestämde oss för att gå till torget och ställa oss för att se nåt.
Och det va riktigt bra! Värt allt väntande!
De började med Rix Fm:s husband Ramzell. Och sen fortsatte det och det blev bara bättre och bättre. Star pilots, Anders Johansson, Velvet, Marie Picasso, Sonja Alden, BWO, Nordman, E:M.D. (Tror det va alla) Marie Picasso va sämst och bäst va såklart E.M.D och Nordman. Trodde jag skulle va hemma vid 23-tiden typ, men ikke, 22.30 va det slut! och innan min förvirrade bror och kusin hade hittat tillbaka till bilen så va klockan 23. Sen var det kampen mot klockan för att hinna till McDonkan i Karlskrona innan kl.24.00. och klockan 00.02 körde vi ut från parkeringen, så vi hann=)
01.40 var jag och Per hemma i stan igen och jag tyckte nästan lite synd om honom som skulle upp och jobba dagen efter.


Nordman     E.M.D.

7.30 ringde klockan och jag gick upp. Kastade mig in i duschen då jag upptäckte hur mycket jag skulle hinna med på en timme. Klädde på mig och körde bort och handlade på Willys det vi hade kommit överens om att jag skulle ha med mig,.
Hem igen, 8.15 skickade jag ett sms till Lina där jag skrev att hon INTE behövde stressa då får jag tillbaka att dom packade in i bilen nu. Ok, jag har varken packat eller ätit frukost men jag fixar detta. Stressade som en galning och en halvtimme senare va vi iväg.
Och det som tog mest plats va ju såklart maten, som vanligt;)
När vi hade kört en bit var det dags för kisse-paus och fika-paus. Hittade inget mysigt ställe så mitt ute i skogen i ingenstans stannade vi och fikade. Och det trodde jag aldrig att jag skulle se, Lina fika ute i skogen, det va lite "Var är alla uteserverinar?-varning"
Sen gasade vi vidare mot Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld och där kom dagens i-landsproblem, Lina fick inte plats med både tunnbrödsrullen och chokladet under handbromsen^^
Gick där ett par timmar och strosade runt och tog en massa foto.
Väl hemma i Abbes stuga igen så va vi hungriga och gick bort till Servicehuset och lagade spaghetti och burksås *Snålaste människorna på hela Pippis Hotell och stugby* lär ju ha varit vi som tog med oss både kvällsmat och frukost, men gott va det.
Somnade lagom vid 22-snåret men innan dess så hade jag och Lina en riktigt  "blondin-koversation:"
Lina tänder lampan på toaletten och Anna går och släcker den.
Lina: Jag tänder lampan på toaletten
Anna: Stäng då dörren
Lina: Men då ser jag ju inte
Anna: Det gör du väl inte om du blundar ändå
Det va roligt då iaf;)


Lördag:
Vaknar med ösregn. Och börjar packa ihop och städa stugan innan vi åker till Astrid Lindgrens värld igen.
Slutar regna lagom till vi kommer fram. Går och tittar på en massa föreställningar med bla Emil i Lönneberga  och Pippi Långstrump. När vi sitter på sista föreställningen så börjar det regna när de sjunger sin sista låt så vi klarade även lördagen utan regn på ALv.
Sen körde vi hem igen.
Var hemma vid 20-tiden sen var det bara att börja göra sig iordning till man skulle iväg till Bromöll för att festa lite med vännerna från Bromölla. Spelade spel och hade det allmänt trevligt och skojjigt höll på till sådär 4 på morronen så är ju lagom trött nu när jag gick upp halv 11 igen för jag och Sandra skulle köra ner till Burlöv köpcentrum. Var en kopia på Nova lund. Har aldrig hört talas om det och det tycker jag är väldans konstigt då det va så pass stort ändå.

Tänkte jag skulle kolla hur det är med era Astrid Lindgrens kunskaper^^ Det är väldans enkelt, para ihop rätt hus/personer med rätt namn nedan:

A. Kajsa Kavat, B. Madicken, C. Emil, D. Karlsson på taket, E. Barnen i Bullerbyn, F. Linas i-landsproblem, G. Rasmus på luffen, H. Lotta på Bråkmakargatan. I. Nils Karlsson Pyssling, J. Pippis nappträd, K. Ronja Rövardotter, L. Abbes stuga där vi bodde. M. Pippi Långstrump

1.                                         2.
 
3.                                        4.
 
5.                                         6.
 
7.                                         8.
 
9.                                         10.
 
11.                                        12.
 
13.




Blir man upprörd eller blir man upprörd?

"En granskning av arbetet på Sveriges kyrkogårdar visar att kistorna på flera håll i landet förstörs i samband med gravsättningen. Metoderna är många. I Vännäs församling krossades en kista med grävskopa innan den täcktes över med jord. På andra håll i landet fyller man graven med vatten, för att jorden ska bli så tung att kistan spräcks"

"I Skåne berättar en kyrkogårdsvaktmästare att de stänger skopan, pressar på uppifrån och trycker till kistan så att den blir platt"

"En annan kyrkogårdsvaktmästare i samma område tippar jord i graven från hög höjd. - Det blir ju skaplig fallhöjd. Locket trycks in direkt. Det blir ju en jävla smäll ändå vettu, säger han"

 "I en annan församling i Småland är man tveksam till att använda vattenslang för att få locket att gå sönder. - Det vet jag att föregångaren till mig gjorde. Men jag tycker nästan att det är lite oetiskt när hela kistan förmodligen blir full med vatten, säger han."

Jag har nyss kollat på Uppdrag granskning som idag handlade om Begravningar.
Det finns alltså kyrkvaktmästare som gör allt för att kistan ska gå sönder och för att de ska slippa att fylla på graven om ett par år igen när kistan har sjunkit ner och förruttnat på ett naturligt sätt. De har olika metoder oxå för hur de gör. En del sätter en grävskopa på kistan så att hela traktorn "reser" sig och kistan går sönder. Andra spolar så mycket vatten så att jorden blir så tung och kistan fylls med vatten och locket går sönder. Och detta kan dom jä*larna rent ut sagt kalla för "en detalj!!" Det är väl ingen detalj hur kistan går sönder. Kistan ska INTE gå i sönder. Man går ju inte och betalar en kista för mellan 5-20.000 för att man vill att den ska gå sönder utan för att man vill att sin anhörig ska ligga där och känna frid.
Okej, tänker säkert många, han/hon är ju ändå död, men det handlar ju inte om det, utan att visa respekt för den avlidna och dennes anhöriga.

Det är f*n sjukt att det ska behöva stå nån och titta på när jordfästningen sker om man vill ha sin anhörig i en hel kista.

Kände bara att jag var tvungen att skriva av mig för jag blev så jä*la upprörd när jag såg hur det går till på typ väldigt många kyrkogårdar och även här i Skåne.

Det är tur att jag litar på de som jobbar där min morfar ligger begravd för där vet jag att det går rätt till och att inga kistor trycks sönder:)






Ullared

Ja, rent spontant så körde jag, Mari och Joel upp till Ullared idag. Bestämde oss för detta igår=)
Kl. 7.00 var jag redo att åka och cirkus 8.30 kom Mari o Joel;) Men jag visste vad som hade hänt inatt för många nyheter hann jag se;)
Det blev dock inte så mycket handlat, dels hittade jag inte så mycket och sen hade jag inte så mycket pengar heller för på fredag bär det av till Astrid Lindgrens värld och Abbes stuga=)
Men det blev lite tröjor och smått och gått, och ett jä*la barbord. Va f*n ska jag med ett barbord till? Jo för det va billigt!
Tänkte först sälja köksbordet och ha barbordet i köket men som Per sa, "du får inte ens plats med potatisskrället" på bordet, så jag ställde det i vardagsrummet där det står väldans bra, just nu iaf..... Hade dock varit snyggare i svart men men det blir ett senare projekt isf.
På vägen hem skulle vi inom Eurostop men jag och Mari sov som stockar så så blev det inte. Körde inom Gotteboet i Örkelljunga istället. Massa godis och Mari proppar i mig kanelbulle samtidigt som klubban.
Och såklart lite bilder =)



Imorn bär det av till Kalmar tillsammans med Veronica c/o för att shoppa och titta på Rix Fm festival. E.M.D here we come!

Obs: Det är Mari och Joels äckliga godis i påsen. Mitt är mycket godare ^^

Rosa

Ja, det va nån *host* Cecilia*host* som tyckte rosa va min färg, och hon har ju så rätt så, och då jag kunde ju inte motstå denna telefon för jag vill ju inte förstöra mitt rykte om rosa ;)



Fick dock en del kommentarer som:
Victor: "Det va nog det mest smaklösaste och det mest fula jag har sett i hela mitt liv"
Tomas: " Killen som ska bo med dig måste nog va blind"
Han syftade då både på det rosa och på alla kossor som han samtidigt tycker är lite kinky:P

Idag blir det att fortsätta med uppsatsen (som jag knappt började på) samt att städa lite.


På landet....

Idag när jag och resten av familjen satt och åt ute i lusthuset så får vi besök, av 3 grisar!
Så det va bara att sluta äta och börja jaga in dom igen och när vi kommer en bit upp i skogen så möter vi 4 till då har dom sprungit på andra hållet. Men vi fick in alla igen där dom skulle va iaf.
Jag och mamma går hem igen och fortsätter äta medan pappa försöker ragga upp ett nytt batteri till elstängslet och medan  han höll på med det så rymde dom igen alla 7.....
Så det va bara att gå upp i skogen igen och jaga in dom igen. Pappa lyckades inte hitta nåt batteri så jag fick köra ut till Bromölla och köpa ett och pappa och Per fick vakta rymlingarna.


Nya...

Skor!
Jag har äntligen köpt mig ett par Converse. Jag har länge kollat på ett par rosa men bestämde mig för i sista stund att köpa ett par blåa istället. Visst dom rosa va sktisnygga men kände mig mer som 12 än 21 i dom=)


Ölands Djurpark

Nu är jag här igen. Det har vatt lite svårt att blogga då jag har suttit i en husvagn nästan hela helgen^^

Hela torsdagen spenderades på Ölands djurpark tillsammans med kusinen och hans familj. Det va väldans kul. Började med att titta på djuren men det va ganska snabbt överstökat då vi alla ville till karusellerna och vattenrutschkanorna.
Åt nog sveriges näst intill dyraste hamburgare med. En 90 g hamburgare med pommes, 98 spänn!! och observera att det va på djurparken så det va definitivt inget speciellt. Men men dom kan ju ta betalt då dom vet att folk måste äta.



Hela fredagen låg vi nere vid havet på campingen innan vi vid 5-tiden körde in till Färjestaden för att shoppa lite.

I lördags va jag och M på bio och såg Batman. Den va faktiskt bra, och hemskt, tror jag hoppade till typ 113 ggr inom loppet på 1 timme.

Igår var det fika och bio med gänget från Bromölla. Mari, Lue, Herman, Micke, Eric, Joel, Jeff...nåt;). Vi såg Arkiv X.
Den va inte dålig men det kändes som det lika gärna kunde vatt vilket CSI program som helst. Det fattades det där "Lilla extra" =)

Min sista semestervecka har börjat nu och jag sitter och ska försöka få ihop minst 1 uppsats denna veckan till utb. känns liiiite seeegt, så jag är nog den enda så tycker det är lite bra att det regnar just idag och gärna imorn med=)






RSS 2.0