Det e så synd att du är så söt

syndattduärsåsöt

En supergullig liten video:)

En dramatisk vändning i livet

Igår var jag på min andra marknad för året, jag var nämligen på Holje marknad med brossan. Inte så mycket folk och perfekt väder för att gå där några timmar. Det va dock samma "bra skit" som vanligt som det är på marknader...
Köpte bara en fotlänk till mig själv.
Idag vaknade jag utvilad då jag sov 12!!! timmar inatt, 19-07.00, det va väl behövligt då jag har somnat seeent hela helgen.

Men när jag kom till jobbet fick jag ett väldigt tråkigt och lessamt besked.
Det var en arbetskollega som hade varit med om en bilolycka i helgen och hennes sambo avled. Det finns inga ord för det som hänt, man vet inte vad man ska säga. Det va en tråkig och dyster stämning hela dagen i huset och det får det vara sådana här dagar. Ska man se något positivt i allt elände är att barnet som finns i hennes mage fortfarande mår bra och det va pga det va så pass tidigt i graviditeten så allt fostervatten skyddade barnet.

När jag hade slutat så körde jag och hämtade Lina och Elin och begav oss till Eko för att handla lite till jobbet.
(uppdaterar om äventyret på Eko på torsdag om det händer nåt på onsdag^^ )

Sitter här nu och kollar på fotbollen och väntar på att mamma ska komma inom en sväng

image31

"Jag har aldrig"

Det har varit en hård helg. Helgen började med stress som vanligt på fredagar. Jag slutade 15.15 sen gick jag och Lina på stan. Sen var det middag hos mamma och pappa och efter det körde vi ner till Näsum och kollade på fotboll. (1-1 mot Strömsborg för er som är intresserade) Sen va det att stressa vidare till Mari och stressa henne så vid 22-tiden kom vi till Samuel i Bromölla där det va fest.  Jag var dock nykter för jag skulle på "jobbfest" på lördan och visste  hur det skulle sluta. Vi satt hos Samuel till typ 2 innan jag, Micke, Emilsson körde till Lasses i Sölvesborg och köpte mat. När vi kom tillbaka hade halva gänget gått hem och halva hade somnat. Men när det kom mat så vaknade dom till;) Aja sätt där och tjabbade till kvart över 4 på morronen.
Det va fredagen det.

Igår blev det en lugn förmiddag och sen körde jag hem till mamma och pappa och va där en stund innan jag körde hem igen och fixade till mig inför kvällen.
Kom till Lina kl.19, och hon blev klar ungefär kl 20 och sen som vanligt;) Jag och Emelie ställde oss i köket och började hacka grönsaker och Kajsa ställde sig vid grillen och började fixa maten medan Lotte minglade runt=)
Gott blev det och mätta och glada började vi sjunga Sing star, hej vilken fest det blev (när vi väl fick igång det) ^^
Efter en stund avslutade vi sing star och började leka "Jag har aldrig" vilket går ut på att man ska säg nåt man aldrig har gjort och alla som har gjort det dricker. Man får givetvis säg saker man själv har gjort oxå om man kanske är lite törstig, väldigt enkelt! Kan tyvärr inte berätta några detaljer om vad som sades men man fick ju reda på en del både chockerande men samtidigt lite coola saker. Sen satte vi återigen igång Sing star innan vi begav oss in till stan och Grand. Där va det oxå väldans trevligt. Somnade ca. halv 4 inatt så ikväll kommer jag väl somna senast kl 20 eller nåt;)
Tack flikkor för en superrolig kväll, det måste vi absolut göra om!

Här kommer ett fåtal bilder, finns desto fler på facebook;)
 image27image29image30
Alla samlade runt matbordet  Mina kära arbetskollegor       Och såhär trött är man idag......
                                                                      

Utvecklingssamtal

Har nu haft 4 av 7 utv, samal, ska ha mina 3 sista imorn, ska bli så skönt att det är över sen=) Fast måste säg att det har gått över förväntan. Det är så kul när föräldrarna uppskattar det man gör och att dom SÄGER det och inte bara tänker det. "Du är hans trygghet" "Du har verkligen utvecklats sen i somras". Bara ett par sådana ord förgyller hela ens dag, det behövs liksom inte mer.
Kom en lite mindra överraskning sen när jag kom hem däremot, räknade ihop alla räkningarna som stannade på 10200!!! Det är f*n sjukt ok om en 4-barns familj har det men jag bor själv! Och det är liksom inga kostnader jag kan ta bort, måste ju ha "hyran", bilens försäkringar och lån, mobil, bredband mm. Det finns ju inte en chans att kunna spara när jag inte får några pengar över till att spara.Jaja jag får väl be mamma om pengar även denna månaden, men det känns så tråkigt, men vad ska man göra? 



Ken och Barbie

Har precis kommit från fikan med vännerna på Böckmans i Bromölla. När jag kom dit så möttes jag av en väldoftande bukett med Liljekonvaljer som Mari hade plockat till mig *tack vännen min*
Det va som vanligt Väldans trevligt massa skratt (oxå som vanligt)
Vi diskuterade bl.a. varför Ken och Barbie inte heter Kenneth och Barbro istället? Vi tycker det va betydligt mer passande^^ *Hmm* det va väl ungefär det vi kom fram till förutom att Micke har skaffat vuxenpoäng och gått och köpt båt!

Nu ska jag kolla på Andra Avenyn ,dubbelavsnitt och säsongsavslutning=(

image26

Söndag - som en söndag "skall" vara

Ja, igår va det en riktig härlig söndag. Hade sovmorgon och sen begav vi oss till Ivö och skulle lägga oss och sola med alla andra scouter. Gick en sväng på Ivö klack bland stenar och kullar av sand. Hittade en bra kulle, trodde jag men det visade sig att vi skulle få ligga neråt i backen och få allt blodet i huvdet för att solen va på "fel" håll. Så pallade inte så länge för skulle man slappna av hade man åkt ett par hundra meter ner för stupet ^^
Innan vi körde tillbaka så köpte vi, för mig, årets första mjukglass, väldans gott.

image23 image24 image25

Sen rullade vi hem mot mamma och pappa för att få äta lite grillat kött, pommes och bearneissås, också vädigt gott.

Efter det va det bio i Bromölla med Micke, Mari och Joel. Tittade på "What happens in Vegas". Bästa filmen på länge, riktig bra film.

Igår va det fest....

Ja, igår va det fest hos mig, men innan dess så körde jag och hämtade Mari och sen körde vi till Tivolipakren och köpte glass. Mari köpte en liten Piggelin men jag slog till stort och köpte en våffla med 2 kulor^^ *mumsigt värre*
Sen gick vi en runda på stan, men det är nästan som att begå självmord att gå på stan utan att kunna köpa nåt för att man inte pengar=/  Sen körde vi hem och jag sov och Mari satt på Facebook, såklart!
Efter det va det fest. Malin, Joel, Ulrika och Eric kom, väldans trevligt. Här sjöngs det Sing star och spelades Guitar Hero.
Sen blev det Grand för mig, Ulrika, Eric. Dom andra slutade på Subway=)
Det va väldans trevligt hur som helst.

image22

Årets första marknad

"Jaja jag ska blogga" så låter jag ganska ofta då folk tycker jag är dålig på att blogga, men det blev som jag trodde (och skrev i första blogg-inlägget) att jag inte skulle bli nån aktiv bloggare^^  Men jag ska försöka bättra mig, observera försöka.

I söndags var jag min första marknad för året och den va i Mörrum,  ja, tänka sig att Mörrum har marknad och det va verkligen en marknad med massa stånd och karuseller och grejjer;)
Det va väldans trevligt hur som helst.

I tisdags va jag o Samme och kollade på Micke när han spelade fotbollsmatch,  Näsum-Tosteberga/Nymölla.
Bra match och bra Micke förövrigt;)

Igår va det fika med "gänget" från Bromölla men det va dock bara jag, Mari, Herman och Hanna o Kim kom med förbi en sväng, för micke och samme tränade fotboll....som vanligt. Väldans trevligt:)

Idag har jag haft ytterligare ett utv, samtal så nu är det "bara" 5 kvar, ska väl sätta mig och försöka bli klara med dom med.
Idag på planeringen/rasten  när jag hade lämnat tillbaka böcker på biblioteket och lämnat foto till framkallning så passade jag på att titta inom på Blend och köpte där en rosa-turig skjorta *supersnygg* tycker jag iaf=)
image21

Tivoliparken, där det händer

Igår blev det lugnt då jag skulle upp tidigt idag för att åka till Lund och plugga lite, och det blev lite, va i Lund vid halv 10 och körde hem igen vid 12 då vi ansåg att vi va färdiga med allt fotande.
Körde direkt hem till mamma och pappa, trodde jag men jag mötte dom på väg halvvägs till Bromölla men dom skulle bara göra ett snabbt ärende så jag bestämde mig för att fortsätta hem till Näsum. När jag kom hem la jag mig i solstolen och bara njöt, det va bara så härligt.
Stannade hemma ett bra tag för att bara sola och ta det lugnt, fast det blev iofs lite annat oxå, flyttade hästarna på sommarbete och städade stallet innan jag körde till Eko och hämtade Mari.

När vi kom in till stan så packade vi ner en liten påse med pastasallad, frallebullar, vin, vinglas (seriöst jag vet^^ ), saltapinnar och såklart en filt att sitta på. Sen tog vi bussen till tivoliparken och satan med folk där va, hade ingen aning om att det hände nåt där ikväll men det gjorde det. Det va flera olika band som spelade på stora scenen och sen va det ett technotält och eldsprutande pojkar och grejjer.... Det va hur som helst väldans mysigt.image18   image19 image20


Pannkakor

image17
               Kvällens "lunch" blev pannkakor med hallonsylt och glass *mumsigt*

Idag när Lina kom tillbaka med min cykel efter jobbet så körde vi till Eko för att fixa en hel del saker till jobbet tex. cd-skivor, kannor, skålar, korgar mm. När vi kom tillbaka och skulle sätta in grejjerna så var det låst och jag hade inga nycklar med mig och Linas var i bilen så istället för att bara gå och hämta dom så gömde vi dom ute på gården, men säger inte var för som sagt så gömde vi dom^^ 

När jag kom hem satte jag mig ute i solstolen och somnade till en timme, riktigt skönt:)
Sen började jag steka pannkakor.

Imorn blir en låååång dag. Börjar kl. 07.00, skulle ha jobbat till 13.30 men ska jobba över till 15.30 och ska jag sätta mig och fortsätta med IUP innan personalmötet börjar kl 17.00., därefter ska vi ut och äta dvs vid 19-tiden. SEN ska jag förhoppningsvis hem.

Nu är det Sverige-Schweiz i hockey och Sverige - Italien i fotboll. Vad ska man titta på? Nåt blir det iaf.









IUP

Har suttit nu i cirkus 1½ timme och IUP:at (Individuell utvecklingplan) inför utvecklinssamtalen som jag hade tänkt börja med nästa vecka. Jag har 7 "mentorsbarn" att ha utv. samtal med så det är en hel del att göra, med alla normer och värden, inflytande och mål  Så ni som trodde att vi som jobbar på förskola bara leker och torkar snor har FEL FEL FEL det är en h*lv*t*s massa annat med att göra. Aja jag flyttade ut mitt "kontor" på balkongen så jag skulle få lite sol med i allt elände;)
 
image16

Igår var det vårruset i Malmö och vi va INTE ensamma om att va där, nej det va "bara" 10500 till.... *pust*
Vi åkte ner vid 3-tiden och när vi står på stationen börjar dom andra snacka om om dom hade med sig säkerhetsnålar att sätt fast sin nummerlapp med, då skriker jag "Nej, f*n, min nummerlapp ligger hemma på micron" jaha och där låg den bra 3 minuter innan tåget skulle gå.... Jaja det va bara att åka ner och hoppas på att man skulle få va med ändå och som tur va så gick det precis lika bra utan numemrlapp=)
Väl nere i Malmö gick vi in på Zara (såklart), Lagerhaus, Granit mm mm. Efter shoppingen så bestämde vi oss för att fika nånstans. Vi traskade in på ett café, när vi stod och kollade på allt gott dom hade att erbjuda så säger Martina "Här står inga priser men det är kanske nån mening med det" och visst va det så, jag fick en liten kopp varm choklad med grädde (där man dessutom fick lägga i grädden själv i koppen), och en räkmacka för 100 spänn!!! Och Kerstin fick en kopp kaffe och en ostfralla för 87 kr!!!

Väl framme vid pildammsparken så började vi med att gå halva rundan fast åt motsatta hållet så vi mötte alla som kom springandes och jag skämdes så jag höll på att dö. Väl framme hittade vi Rickard och hans tält där vi la våra saker och bytte skor för att sedan traska vidare mot starten.
Startskottet gick och sen va det bara att gå och gå och gå i 5 km, eller det va det som va meningen iaf, men Martina tröttnade efter 3 och genade då över asfalten och gick i mål^^ Men det gick ju bra det med medan jag och Jessica ökade takten och fortsatte i 2 km till.
Väl framme i mål fick vi en medalj, banan och en påse med bla, spaghetti, hårband, MER, toapapper mm.
Sen satt vi där och mös en stund innan vi gick vidare mot bussen tillbaka till centralen.
När vi stod vid busshållsplatsen så vi skramlade ihop de sista mynten vi hade löst. När bussen kom var jag först på med 32!!! 50-öringar och frågade om det kostade typ 16 kr för det har jag här och det gjorde det=) Efter mig kommer Jessica med 16 enkronor och sen Angela och Anita med 32 enkronor då frågade busschaffören om vi hade rånat en kyrka^^ Skrattade åt det hela vägen hem, och än idag!

Det tycker jag låter som ett bra slut (ni som har orkat läsa ända hit)

Ha en skön kväll!


Balkongen

Ja, balkongen har blivit så fin så, nästan som ett extra rum när man kan ha balkongdörren öppen dygnet runt för det är så varmt och skönt:) Jag har shoppat lite gardiner, ljuslyktor och matta på Ikea i rosa såklart=) En dag fick jag och Mari ett ryck och körde till Eko precis innan dom stängde och köpte lite allt möjligt, eller jag satte mig på en pall och Mari plockade ner vad jag behövde^^ Det blev en vajer (att sätta upp gardinerna på) plugg, krokar, blommor och det bästa 3 Smultronplantor:D Nu hoppas jag bara på att det blir lite smultron också.

image13      image14


 Idag började jag dagen med att cykla till Näsbynaturreservat, sen gick jag en sväng där sen cyklade jag vidare. Så himla skönt. Efter det körde jag hem till mamma och pappa och red en lååång runda *härligt*. Sammanfattning av dagen:Härlig.

image15

       Ingen toppenbild precis för Herkules ville inte
          riktigt som jag ville.

Imorn bär det av till Malmö och vårruset med jobbet. Innan vårruset så blir det lite shopping och en fika.

Längesen....

Ja, det blev ungefär som jag trodde med mitt bloggande. Det var ett väldans tag sen sist och jag kommer inte ens komma ihåg hälften av vad som hänt, men ska försöka komma ihåg lite iaf....

Så, nu har jag kollat på en del foto för att komma ihåg vad jag har vatt med om.
Jag har bla haft en väldans bra "Välkommen-hem-fest" för Mari, det va kul så länge det varade, (ni som var här vet vad jag menar med det) ^^ Men kul va det iaf=)

image7

                                                      Jag o Samuel

Jaha vad har mer hänt då, jo det har ju vatt valborg, och det firade jag i Lund med mina underbara vänner. från Bromölla. Jag och Mari körde ner till Lund när jag hade sluttat jobba och gjort mig iordning och packat och allt det där. Vi började hos Karin och Maria och vi hittade tom dit!! ;) När alla var samlade där så gick vi bort till Maskinteknik för att grilla. Alla fick dock inte sin mat färdig *host*samuel* host* som hade med sig en FRYST KOTLETTRAD, fast jag och Mari va inte mycket sämre då vi hittade Sveriges fetaste flintastek som tog i cirkus 2 timmar att bli färdig=/
Min och Maris flintastek                                         Samuel fick nöja sig med en banan


När den väl va färdig så hade dom andra redan ätit upp och ville tillbaka så det va att slänga i sig maten och sen gå tillbaka till Karin o Maria där det sedan dracks och dansades. Sen gick vi vidare till Jonnas lägenhet för att ta en drink och sen gå vidare till Kämnärsrätten där alla andra hundra studenter oxå besämde sig för att va, satan med folk det va, men kul va det=)
Träffade även Herman där som hade bestämt sig för att "svika" Bromölla och va med Perstorpsgänget istället men men hittade honom till sist där han satt inlåst i en lägenhet....^^
Vid 4-tiden på torsdag morgon promenerade vi tillbaka till Sparta där jag, Mari, Ulrika och Micke skulle sova hos Karin och Maria. Louise följde med Hanna K där hon skulle sova. Samme, Emmie och Timmie sov hos Jonna, sådär där fick jag med alla som va med i Lund med;)
Somnade dock inte förrän halv 6 för det va nån som sms.trakasserade en^^

Vid 9-tiden ringde Samme och väckte alla i huset för då va han vaken och tyckte vi oxå skulle gå upp trots att vi hade bestämt att det va frukost kl 11!!! Men vid 10-tiden trillade dom från Jonnas place in till oss. Vid halv 1 körde vi hemåt igen.

Hemma igen så skulle Mari försöka borra 2 hål på balkongen men fick 3 hål fast bara ett som gick att använda för det va så jä*la hårt i batongen så det gick ikke komma in så långt som det behövdes.
Pappa får nog göra en insats där.

                                                  Mari kan borra hon



image12

Har även köpt en del skor, hela den översta hyllan är inköpta under helgen som gick.

Nej nu får det va bra, tror inte ens ni har orkat läsa ända ner hit, men ändå.

Ha det bra!

Puss o kram





RSS 2.0