Förkyld

Ja, det är precis vad jag är. Jag är så jä*la förkyld. Är tom hemma från jobbet idag.
Har städat och sorterat lite kläder och försökt lägga in på tradera men bilderna är fortf, alldeles förstora och orkar inte pilla med det nu. Tog däremot en massa kort på mina nya kläder som har inhandlats men katterna har sprungit iväg med mitt USB-minne så kan inte lägga upp några bilder förrän jag hittar det igen=/ *Letar*  *Letar*
Just nu leker dom med min gararge nyckel och det känns oxå lite oroväckande då jag har bilen i garaget just nu.

Igår var det en sån där jobbig dag på jobbet med en massa skrik och tillsägelser särskilt på förmiddan.
På eftermiddan däremot var det lugnt och jag och Lina gjorde julfint och satte upp ljusstakar och tände ljus och hade det sååå lugnt med våra barn.
Fick även höra ett par ord av en förälder som gjorde mig rörd men som samtidigt gjorde det även jättejobbig. (tänker inte gå in på detaljer här)
Ungefär 10 minuter innan jag skulle gå hem så fick jag oxå höra ett par glädjande ord av en liten kille på knappt två år. Han låg på skötbordet och jag bytte hans blöja när han plötsligt säger: "Jag tycker mycket om dig, Anna" och han sa det inte bara en gång utan 2 ggr^^ Ska kanske tillägga att detta va inte en kille på min egen avd. utan han går på en av dom andra småbarnsavdelningarna.
Körde även hem till mamma och åt varmrökt lax med romsås, såååå gott. Fick även med mig en påse lussekatter av mamma och en choklad-julkalender av mormor^^

Idag händer inte så mycket, dagens outfit består nämligen av morronrock och mystofflor^^
Men ska iaf ta mig bort till apoteket och till Grizzly för att köpa en ny kattlåda.
Ikväll blir det middag och lutfisk hos mormor med pappa då mamma och Per åkte till Karlstad imorse för att kolla på Färjestad  - vilka dom nu möter:P 

Shopping i Malmö

Igår var jag först i Lund på utb. sen körde Kajsa mig till stationen i Lund och därifrån tog jag tåget till Malmö för att möta upp Lina som redan va där.  Vi började med att äta på Jensens efter låååång väntan både utanför, och innanför innan vi fick ett bord och sen innan vi fick maten. Men rackarns va gott det va!! Och till efterrätt tog vi en glssbuffé vilket innebar att man fick äta så mycket mjukglass man ville med massa olika tillbehör. Efter ungefär 1½ timme på Jensens fortsatte vi vår shopping.
Shoppingen avslutades vid 17-tiden och då hade jag fått med mig ett par jeans och 3 par trosor från Gina tricot, en bolero från Zara, en tvättpåse från Lagerhaus och även  en sopborste! från Lagerhaus. Sopborsten är en julklapp till mormor så jag hoppas det inte är nån som läser detta tänker skvallra för mormor^^

Idag var jag en snabbis i stan med, och blev ett par stövlar rikare. Dom är liksom ful-snygga så dom blir lite coola^^


Man kan byta mellan svarta och rosa band som ni ser



Katten gav sig såklart på snörena direkt



I denna kommer tvätten att iföras till mamma^^

After Eight Muffins

After Eight Muffins
ca 6-8 stycken

2 ägg
2 dl socker
1 dl smält bregott
2 dl vanilj yoghurt
4-5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 After eight platta till varje muffins

Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
Rör sedan försiktigt ner Bregott och yoghurt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en annan skål.
Blanda mjölblandningen försiktigt med äggsmeten.
Skeda upp
i muffinsfortmar. Stick en after eight platta djupt i varje muffins.
Grädda i 225* ca. 15-20 minuter.

Har fått önskemål från flera snälla vänner att lägga upp receptet på muffinsen och äntligen är det här=)
Jag fick dock 17 st muffins och inte 6-8 som det står här, men det gör er säkert inget om ni får lite fler^^

Mot London!

.....flyger jag den 21 Maj. Och nej, kära vänner det är inte Lina som har dragit med mig dit utan det är faktiskt jobbet som bjuder på en resa till London med flyg, boende på hotell och frukost. Längtar som attans, tror det kommer bli hur bra och kul som helst. Det enda som står på schemat där är att vi ska besöka en Montessoriskola/förskola. Och jag ser bara en massa SHOPPING framför mig.

Dagens konversationer:
Jag: Jag ska till London
Mirre: Är det Lina som har dragit med dig eller?
------------------------------------------------------------------
Lina: Jag ska till Malmö på lördag
Linas mamma: Vaddå själv?
Lina: Ja?
Linas mamma: Ska inte Anna med?
Lina: Nej men hon kommer när hon varit i Lund
Linas mamma: Tänkte väl det.
-------------------------------------------------------------------
Lina: Jag är på Eko
Mr. Nice guy:  Med Anna eller?
Lina: Haha ja!
----------------------------------------------
Vet inte riktigt hur man ska tolka detta.....^^



Kärlek till alla mina vänner!



Får ni idag av mig.Jag har nämligen gjort ett ägg-hjärta till er!



Har även köpt en citron/apelsin press idag så nu Samme kan du pressa citron utan det stora durkslaget^^

Den 28 nov. Har jag blivit nerbjuden till Lund och Snygge-Philip på Korridorsfest. Längtar redan! Kommer säkert bli skitskojj:D

Helgen ..... och lite annat


En bild på mina partyshorts från Ullared.
Märket? Koola Anna såklart¨^

I Fredags hade jag lite smått panik för vad jag skulle göra på eftermiddan eftersom jag slutade redan kl.13. Jag va sjuuukt sugen på att åka ner till Bo Olsson i Tomelilla men var inte lika sugen  på att köra själv. Ringde runt till ALLA men ingen kunde följa med=/ Ringde till slut brossan och snäll som han är följde han med, eller följde med och följde med jag körde hans bil för jag hade ingen bensin på min^^
Väl framme ville jag ha ALLT jag såg, hur mycket grejjer som helst, och för att inte tala om deras julavdelning med massor av tomar och julstjärnor mm mm.
Köpte lite julklappar och lite smågrejjer till mig själv, bla denna fina ROSA tomteluva^^



I lördags kom Samme in till mitt och vi bakade en fruktansvärt god tårta och negerbullar för vi skulle på en överraskningstripp till Växjö och till Mari. Vi var hela 9 stycken som åkte upp och överraskade henne. Var så kul att se hennes min och se hur överraskad hon blev och hon blev riktigt glad att så många kom med upp.
(Bilder på tårtan kommer imorn då kameran ligger kvar i bilen=/

Igår söndag var en riktig slappedag. Gjorde inte mycket av värde direkt. Var på bio tillsammans med Lina och Elin och såg "Mamma Mu och Kråkan". Sen körde jag hem till mamma och pappa för att följa med till Olofström och äta på Kina resturang, och gott var det.

Idag har jag vatt på Brandutbildning efter jobbet. Väldigt bra och intressant enligt mig iaf.


 
Nej jag har inget rosa kök och tillbehör iaf^^


Onsdag

En helt vanlig onsdag. Nästan iaf. Det är inte många onsdagar jag besätmmer mig kl.22 att börjar baka muffins, men det gjorde jag ikväll och nu är dom frdiga med, och goda blev dom=)

Det blev after eight muffins

I måndags när jag skulle handla funkade inte mitt visa kort, nehe tänkte jag och körde och skulle ta ut pengar så jag sen kunde köra till Kvantum och handla men det funkade inte i bankomaten och heller inte på Kvantum.
Beställde ett nytt.
Idag när jag skulle tanka funkade inte heller mitt JET-kort. Varför?
Ok, att visa kortet har blivit avmagnetiserat för att det har legat intill mobilen i lördags på Grand. Men varför funkar inte JET-kortet för? Det hade jag knappast med mig på Grand iaf^^





Dagens funderingar....

I torsdags när vi var ute på  med barnen på gården och lekte får vi syn på 5 killar varav 4 går och blåser löv med nån apparat och den 5:e krattar löv och röker en cigg.
Här går vi, 3 personal med 13 barn (1-3 år) och där går dom 5 st!! för att blåsa lite jä*la löv som ligger på parkeringen!
Ja man undrar ju var världen är på väg nånstans?

En annan fundering jag fick idag var när jag var och slängde lite kartonger och på Gamlegårdens sopstation. Där kom en kille och frågade vad jag hade, jag svarade att det var kartonger och bad mig slänga det i den stora röda containern och jag gjorde det och där trodde jag bara det skulle va kartonger och sånt, brännbart men ikke, där var sågar, plastpåsar, hårdplast, dockvagnar och allt möjligt.
Då tänkte jag på alla insändare som skriver i tindningen om hur viktigt det är att källsortera och för att inte tala om hur viktigt det är att slänga plast för sig och hårdplast för sig, och där tycker jag plast som plast. Men här då? behöver man inte sortera för att det är grovsopor eller varför? Eller hur funkar det där liksom?
Tänkte oxå då på att vi för några veckor sen fick "böter" på förskolan för att vi hade slängt dessa små, små smörpaket med 5 gr eller nåt, i matavfall så dom fick slänga det som brännbart istället. Åter igen, var är världen på väg?

Hittade även en väldans trevlig överraskning idag. Det var ett presentkort på nelly.com på 500 spänn som jag fick i julklapp förra året som jag tydligen fortf. inte har använt. Upptäckte oxå att det bara gäller tom den 29/11 så måste ju shoppa lite nu^^

Bilder från helgen




Lina äter av den utsökta pizzan i bilen på vägen hem



Jessica och Pernilla sjunger Sing star.....såklart




"The dancing queen"



Jessica och Trassel spelar Twister



Jessica förlorade så Trassel fick fortsätta själv.....



Och dom här stod kvar dagen efter, Undrar varför? *HOST* Jessica*HOST*



Promenix, Ullared, Grand

Detta hade kunnat bli ett låååångt inlägg om jag hade pallat skriva allt för det har vatt en händelserik helg.

I torsdags var det promenix med Jessica, och efter det glass och mys och snack, väldans trevigt hade vi det, mindre trevligt hade nog den där spindeln som fick sätta livet till för att Jessica slängde två telefonkataloger på den stackarn typ 10 ggr, han bara satt där bakom soffan helt oskyldigt och "splasch" så va han i tusen bitar.

I fredags jobbade jag till halv 1 sen bar det av till Ullared med Lina.
Jag hade snällt fått låna mammas bil för det är en lite större shoppingbil.Var framme vid 3-tiden och sen va det effektiv shopping fram till kl.20.00 då Ge-kås stängde.
Det blev en hel del fyndande dock inte så mycket kläder bara en svart kjol och ett par riktiga, silvriga, korta partyshorts.
Och ni som känner oss vet ju att det ALLTID händer nåt när jag och Lina ger oss ut på våra utfärder. Och det gjorde det även denna dag....

När vi handlat klart var det dags för mat. Det blev till slut pizza efter många velande fram och tillbaka. Vi beställde en caprisiosa (eller hur det stavas) med vitlökssås och som vi ville ha delad i kartongen så vi kunde äta den i bilen.
Vi fick nummer 35, och han ropar upp nr 33 och 35 och där står två pizzakartonger och jag går fram och bakom står Lina "Ta båda, ta båda" och jag tar båda kartongerna och ger dom till Lina medans jag raffar åt mig lite pizzasallad i en burk och då frågar pizzabagaren "Hur mycket ni betala?, hallå, hur mycket ni betala?" samtdigt säger jag  till Lina "spring spring" och vi halvsrpinger ut i bilen med kartongerna och kör!
Där kom nästa problem, vi hade inga bestick. Lina bad mig att styra upp detta så jag svängde in på en mack och frågade småskrattandes om han hade några bestick vi kunde få låna för att dela våra pizzor^^ Och tänk, det hade han, vi fick en hel massa plastbestick och jag ut i bilen igen och där kollade vi vad vi hade fått och där var det en Caprisiosa och en Hawaii. Dock ingen vitlökssås=/
Vi tycker dock inte det var mer än rätt att ta båda pizzorna när vi fick betala 75 spänn!! för en Caprisiosa utan vitlökssås och ikke delad!! Sen körde vi hemåt. Lina sittande brevid med besticken i högsta högg och delade och matade mig:P samtdigt som hon bytte kartong och delade en bit Hawaii till sig själv med^^
Hemma vid 22.30 tiden igen. Godnatt.

Igår var jag i Ronneby hos Martina och hade det väldans trevligt. Vi började dagen med att gå lite på stan och den staden gick man igenom på en si sådär lite mindre än en timme. Sen körde vi hem till henne och fikade innan vi körde till stallet och hälsade på hennes hästapålle. En fiiin häst=) Sen var det middag tillsammans med hennes föräldrar och syster.
Körde hem och panikstädade i en timme innan Jessica och Pernilla kom och förfestade innan Grand.
Grand var som vanligt väldans kul. Mycket folk.
På vägen in till Grand blev jag totaldissad av taxichaffören.
Jag hade ett sånt där "visitkort" typ från taxikurir så jag skulle få resan billigare och på det stod det Avtal 10 och jag frågade honom snällt vad det betydde och han förklarade att det va avtal 10 och att det fanns avtal 20 och avtal 30 oxå. "Jaha, sa jag, men vad menas med det då?"
Inget svar.
Jag börjar pratar om nåt annat och han råkar ungefär samtidigt prata i sin taxi-radio och jag frågar:
"Vad sa du?" och då vänder han sig om och säger till mig:
"Du är lite efter va" Vaddå att jag blev paff och tyst Jessica och Pernilla fick värsta skratt attackerna.
Och det fick jag höra sen ett x antal ggr ute och Jessica va inte sen att berätta det för alla vi träffade helle. Även morgone började med ett sms från henne där det stod "Haha du är lite efter".

Kvällens vita lögner:
"Jag är förlovad!" - Anna
"Jag bor vid ishallen" - Jessica
"Vi bor tillsammans i en takvåning med 5-rum" -  Anna, Jessica, Pernilla

Idag har det inte hänt mycket. Gick upp vid halv 2 och mådde skit, var så fruktansävrt bakis. Åkte hem till mamma och åt frukost tio över 4 i eftermiddags och sen lite spaghetti och köttfärssås 2 timmar senare.

Nu vankas det film.
Bilder kommer imorn. Lovar.




 

Onsdag

Idag har dagen gått ganska snabbt på jobbet trots att jag stängde, men jag började dagen med att observera ett barn hela förmiddagen tills det var dags att äta lunch.

På fredag blir det ullared med Lina:D

Och jag kunde inte låta bli att köpa detta snygga duschdraperi på Markislagret när jag och Mari va där i söndags efter fikan med gänget. Det va ju så billigt^^ Och nu måste jag ju köpa nya röda handdukar med, otur^^
 



Poppa popcorn med mobilen

På fikan igår diskuterade vi om det var möjligt att poppa popcorn med hjälp av mobilen.Och ska det va ett vanligt popcorn eller ett micropop?  Asså om man har ett popcorn och fyra mobiler och dom ringer till varandra är det verkligen möjligt då att popcornet poppas? Väldigt intressant ämne förövrigt, tyckte jag iaf:P Jag ville såklart hem och testa direkt men övervägde ändå att låta bli.
Väldans trevlig fika förövrigt=)


Malmö

I onsdags körde jag ner till Malmö och skolmässan tillsammans med Lina, Elin, Cecilia och Anita. Väldans trevligt.
Ska man sammanfatta mässan med ett ord blir det: GODIS! Det var godis vid varje "visningsplats". Men godis är gott^^
Gick på mässan en timme eller nåt sen gick vi på stan en runda innan vi körde vidare till Ikea. På ikea köptes det nya stolsdynor till mina köksstolar, ljus (såklart) och sen lite smått och gott.

Helgen har varit lugn, Har inte hänt så mycket av värde. Föräldrarna och ett par goda vänner var på besök igår kväll.
Idag har jag, Mari, Jonna, Herman och Samis vatt och fikat i Sölvesborg. Vi träffades i Bromölla men där var allt stängt så vi körde vidare.

Imorn blir det BARA plugg och inget annat.

Är inte särskilt motiverad till att skriva ikväll så det får räcka där.

Återkommer i veckan.


Tom

Tom. Det är så jag känner mig idag. Tom. 

RSS 2.0