Morfar

Detta inlägg tillägnar jag morfar då det var 7 år sedan han lämnade denna jord.
Kan inte fatta att det var så längesen, jag kommer ihåg det som att det var igår. Han frågade flera dagar innan han dog, varje dag, "Är det Näsumsmarknad idag?" "När är det Näsumsmarknad?" Och den dagen jag kom hem från jsut Näsumsmarknad så berättade pappa för mig att morfar inte finns mer, att det är slut nu. Vissa stunder och ögonblick glömmer man aldrig. Men det kändes bra för jag var inne hos honom kvällen innan och satt vid hans sida tillsammans med mamma och mormor halva natten, och han hade verkligen ont, så det var skönt för både honom och oss att han fick somna in och slippa att lida.
Usch vilket deppigt inlägg detta blev, men kände att jag behövde göra det för morfar då det är första året jag inte är på hans grav den dagen han lämnade oss. Men mamma och mormor hade iaf varit där och satt blommor vilket känns bra.


Stolt

Detta hände iofs förra helgen men ändå:P Jag och min bror körde först upp i vår skog och tog ta lite bilder för att välja ut ett till tackkort från studenten. Tog en hel del bilder i skogen, både där han stor mot träd och satt på stenar, blev faktiskt väldans bra en del av dom iaf;) Sen körde vi vidare till Blistorp och fortsatte ta bilder där han stod i vattnet, jag tyckte det va liiiite roligare än han för jag kände ju inte hur kallt det var^^
Sen när vi väl skulle köra hem så hittade vi inte hem utan körde runt i skogen i cirkus 3 timmar och hyffsat många mil fel innan vi äntligen hittade tillbaka.



Det är det sista fotot som kommer att bli tackkort.

Till Mari min vän: Idag fick jag äntligen mitt första smultron på en av mina plantor!

Ikea

I onsdags begav jag och R oss till Ikea. Det va en skojjig färd då R är så fruktansvärt klumpig och förvirrad;)
Men det blev iaf en hel del handlande, för R och till jobbet iaf. Jag själv köpte bara lite smågrejjer, gjorde dock minst ett fynd iaf och det va en Rosa trasmatta för 15 kr. Och R köpte den typ näst största tavlan som finns på Ikea, så ja vi hade liiiite problem när vi skulle få in den plus alla andra kassar och cykelkorgar som redan fanns i bilen.
I torsdags var vi på Rusta och Jysk och även där fyndade jag. Det blev en rosa badrumsmatta, 2 rosa handdukar till toaletten och 4 muggar i olika härliga färger.



Igår var jag hos mamma och pappa där det skulle kalasas för fullt då jag och Daniel har fyllt år, och Per och Louise har tagit studenten.
Sen ringde R och då ville hon och hennes kompisar bli hämtade i Hanaskog så jag körde och hämtade dom där och körde in till stan och åt på Mcdonkan och sen hade jag, R, M, H efterfest här tills klockan va över 6. De ringde och beställde taxi klockan 5 och 6.10 kom den. Liksom vem f*n åker taxi så sent/tidigt en lördag morgon då?

Nej nu ska jag ut och promenixa min Näsby-runda.

Lördagmorgon

Sådär nu är kl. 06.14 och jag ska gå och lägga mig.
Sov gott mina vänner!

Hot House

Kvällens höjdpunkt var när Gustav skulle förklara för Nick vad bastu heter på engelska "Hot house"

Fast i Näsum...

Veckan började med att jag jobbade cirkus 2½ timme innan mitt knä gick ur led på vår utevistelse vilket resulterade i att ambulansen kom och jag fick syrgas och morfin så dom kunde rycka tillbaka knät på rätt plats *AAAJJJJ* säger jag bara.
När jag ligger där och har som mest ont kommer L fram och säger så klockrent "Är det nu jag ska fråga hur många barn vi har?"
Men så iaf så åker jag med ambulansen in till sjukhuset och mamma kommer med även in där. Ligger där i 5 timmar innan jag är kapabel till att åka hem igen med kryckor och grejjer. Fick dock bo hos mamma och pappa till i torsdags innan jag kunde ta mig upp för mina 4 trappor till min lägenhet.
Det hände nåt väldans sjukt/coolt/ballt med i torsdagskväll men kan tyvärr inte skriva det här (men berättar KANSKE om ni frågar:P ) Kan säg så mycket som att det va iaf det sjukast e jag gjort i hela mitt liv och det är svårslaget^^


Jag

Jaha och igår var det midsommarfirande på Orudden hos M,M,M,R, Väldans trevligt och skojjigt men för min del så blev det inte detsamma eftersom jag hoppade runt på kryckor och kunde inte va med på nåt tex. dans kring stången, tipsrundan, lekarna men jag hade kul ändå=) Och det blir säkert lika trevligt ikväll oxå då jag ska dit igen.



Mari, Ulrika, Micke

Andra försöket...

Igår skulle jag, Philip och Jimmy göra ett nytt försök att gå ut. Dom kom sådär lagom till läggdags och sen tog vi bussen in till stan. Philip började med att gömma en påse med lite sprit i en häck vid kyrkan sen gick vi vidare till Banken men såg ganska snabbt att det va för jä*la mycket folk i kön så vi gick vidare till T-baren och konstaterade att där va ännu mer folk så vi gick tillbaka till Banken och ställde oss i kön där. Men insåg ganska snabbt att det skulle ta en jä*la tid att komma in och vi bestämde oss för att gå till McDonalds istället. Sagt och gjort.
Sen satt vi där tills vi gick tillbaka till häcken och skulle hämta påsen då den va misstänktsamt blöt av ja, jag vill nog egentligen inte veta. Men Philip tog påsen och jag hittade en pinne att sätta påsen på.


Philip och påsen på bussen hem

Sen hemma igen så kollade vi på Ali G, helt sjuk människa. Sen blev klockan halv 4 och då tyckte vi det va dags att sova.
Så denna helgen har resulterat i två utekvällar fast utan att ha gått in på någon av de 4 uteställena vi har "besökt utanför".

Nu ska jag snart köra hem till mamma för vi ska köra och titta på de fina flikkorna på balen på Bäckaskogsslott i eftermiddag.








Brossans student!

Det va så jä*la lyckat! Jag hade riktigt kul och han hade med säkert minst lika kul och alla andra oxå som hade roligt åt oss!
Dagen började med att dom kom och hämtade Per 6.40 igår morse för att köra in till sölvesborg och börja med champagnefrukost, alla hade systempåsar och champagne utom Per som kom med en apotekspåse och öl!
Sen vid 8 gick jag upp och började fixa och dona. Jag o mamma körde till Olofström för att hämta tårtorna, fixa blommor, och den sista spriten som jag tyckte dom fattades;) Ja, den spriten, den spriten!
M kom vid 8 och började grilla vildsvinet som vi skulle bjuda på. (Jag vågade dock inte smaka utan åt grillad kycklingfilé istället) Men det va precis lika gott!
Åkte in till Sölvesborg för att titta på utspraken och se min bror gå ut på den trappan en sista gång! Nästan snyftvarning på det! Men han kom ut och han hittade oss och sen åkte dom iväg på en "balavagn" genom stan. Sen var det FEST!

Min bror i mitten

När vi kom hem så öppnades den ena flaskan efter den andra! Och alla blev gladare och gladare och inte minst jag o min bror!
Tänkte bjuda på lite bilder med från igår och även en liten bild på tårtan som jag bakade i torsdags!


Pappa o jag o mamma      Per o jag                         Mari o jag



           
   Per o Johan                      Simon, Per, Farmor, jag            Philip

Jag, Mari och Emil gick även ner en sväng till Lovisa och grattade henne till studenten. Efter en stund kom Pihilip upp till oss och då körde Minna oss in till sölvesborg, först till Hanöhus och sen till Altona men det var inget som lockade så vi körde hem igen. Väl hemma igen så hittade vi R ute i höet, där hade han somnat.
Sen gick jag in och skulle hitta en säng och lägga mig tänkte jag och då hittar jag Johan snarkandes raklång över hela mamma o pappas säng där jag tänkte lägga mig, gick vidare till nästa rum där låg pappa och snarkade ännu värre, så jag kröp ner lite försiktigt i pappas säng och skulle sova. Då vaknar Johan med ett ryck och reser sig upp och går rakt in i dörren och sen lägger sig ner igen och somnar till i 2 minuter, sen reser han sig upp igen och går rakt in i väggen och ramlar tillbaka ner i sängen igen. Med ett tredje försök så lyckas han ta sig ut ur rummet och ner för trappan på typ 3 steg "donk donk donk" hörde man bara^^ Sen gjorde jag ett nytt försök att sova men då kommer Per in och lägger sig över mig "godnatt syrran". Sen gick han till sitt rum och började klä av sig men då kommer Johan och kryper ner i hans säng så per fick gå och lägga sig i mammas säng och mamma fick lägga sig där nere i soffan. Vilken natt!

Idag var det tänkt att alla i gänget skulle titta på fotbollen och sen gå ut men som vanligt så är det aldrig nån som orkar ta sig hit mer än Mari. Så jag och Mari ska ha en liten myskväll. Blir så besviken när man försöker fixa och hitta på saker men när det inte är några som orkar eller bryr sig så kan det va så, det är inte första gången om man säger så. Och sen säg "jag va ute igår så det blir lugnt ikväll", det kan jag väl acceptera men att sen själva fixa ihop nåt utan att säg nåt tycker jag bara är taskigt, men men Mari och Joel kommer iaf.

Tänkte avsluta med att lägga upp en bild på tårtan som Mari och Joel ffick smaka.

Min fina 21-års tårta

Bakar

Ja, eller elvispen håller på att vispa äggvitan till hårt skum men det går inget vidare=/ Nee det har verkligen inte vatt min dag igen, eller det är nog inte meningen det ska bli nån tårta iaf. Började med att jag glömde köpa maränger till tårtan så det var bara att ta ut bilen från garaget igen och köra tillbaka till Kvantum då klockan va över 20,00 och Netto hade stängt. Körde tillbaka hem och blev stoppad av polisen, men det gick iaf bra för jag hade körkortet med mig och jag var nykter.
Kom hem igen och började mixa hallonen, tyckte dock att det inte mixades så bra så jag skulle hjälpa till lite och kör ner en sked i mixern, igen, och ja ni kan ju gissa vad som hände, just det, det blev hallon över halva köket och upp på luckorna så det var bara att börja städa innan jag kunde fortsätta baka..... Sådär nu är iaf tårtan färdig och det är diskat kl, är nu 22.33 och jag som skulle ha hunnit bort till L oxå för att skriva en verksamhetsberättelse, men det sket sig ganska rejält=/  Jag bakar förresten en tårta till imorgon då Mari, Joel och Louise och ev. fler, kommer för jag har ju fyllt år.

I måndags var jag, Mari, Joel och Philip i tivoliparken och grillade och hade det bara sådär allmänt trevligt.
Igår var jag hemma hos mamma och pappa och fixade en masSa. Min bror och Oskar lyfte av "kapellet" på pappas bil och hade sen skitroligt då dom skickade ett sms till mig där dom skrev "Kom ut"  och jag gick ut och ställde mig på gården och letade efter dom då Per knackade på kapellet för då satt dom under det, och jag skrattade så jag inte visste var jag skulle ta vägen. Kallade sen på pappa för att visa honom och då va varken dom eller kapellet kvar så jag va på väg att gå in igen och då har dom gått runt huset och satt sig framför dörren, fick då återigen en skrattattack!!

Sen körde jag ut till Bromölla för att möta Mari och äta en kebab på "Torgan". Fick nog både den finaste och godaste kebaben på länge. Sen körde vi vidare till Micke för att kolla på fotbollen tillsammans med Micke, Samuel och Ulrika.


   
Kebaben                                          Min bror och Oskar

Nytt duschdraperi

Har kollat på detta duschdraperi flera gånger på Lagerahus men har inte köpt det men idag gjorde jag det äntligen! Det blev riktigt bra tillsammans med mina rosa tandborste-muggar och min rosa sophink.
Lägger in en bild på bikinin jag fick igår också.


Ett inlägg till....

Nu måste jag ju förklara mig lite här nu när det blev ett inlägg om helgen iaf och det är tack vare Lina som sa till mig att kolla på "Översikt" att där kanske det kvar för dom brukar sällan försvinna helt, och visst fanns det kvar där! Tack igen!

Ett år äldre.....

Ja, i torsdags blev jag ett år äldre och fyllde därmed 21 år. Födelsedagen började hos frisören där jag blev väldans fin i håret. Därefter var det att köra direkt ner till Ystad och the Winberg family. Fixade och donade lite innan vi körde in till stan för att se Robin springa ut på trappan och därefter åka lastbilsflak.
Kort därefter körde jag vidare till Vinslöv för att ha den årliga sommarfesten hos A. Jag c/o började med att bada i den 23 gradiga poolen innan det var dags för grillning. *Härligt* Sen var det efterrätt medkanderade jordgubbar och glass, sen godis och sist men inte minst den godaste dajm-marängtårtan med grädde och hallon, så jä*la god´rent ut sagt.
Vi hann med att leka lite också. Alla fick ett s.k. "hårband" gjort av papper på huvudet med ett namn på en känd person eller en tecknad figur och där vi skulle lista ut vilket namn som stod på just vårt huvud genom att fråga "ja och nej"-frågor. Och vem tror ni kunde lista ut sin figur först? Jo, jag! *skitstolt* (jag hade Bamse förövrigt).
Vid midnatt var det dags att åka hem mätta och belåtna och det var då jag fick mina 21-ljus som skulle stått på tårtan men som A glömde, men det gör inget jag fick ju dom ändå;)
Igår blev det en ganska lugn dag som spenderades till största delen hemma hos mamma och pappa.
Idag vaknade jag tidigt och började diska för att sen köra till Kalmar. Väl framme så gick vi en sväng på stan bland Gina tricot, BikBok, Lagerhaus mm.  Det enda som inhandlades där var en bikini som jag fick som födelsedagspresent av M. Hemma igen så var det att slänga i sig lite makaroner innan jag skulle följa med Martina till Ikea där det blev desto mer handlat. Har precis kommit hem från henne efter en myskväll med ett paket glass, bananer och kolasås;)
Nej nu ska jag gå och sova så jag orkar upp imorn och gå ännu en sväng på stan med Martina innan hon flyttar till
Halmstad.

 
Grattis Robin!                        Dessa fina fick jag av Lina

Jag blir så jä*la trött.....

Ja, det blir jag! Jag hade nyss skrivit ett låååååångt inlägg om helgen, tryckte "Förhandsgranska" och sen "tillbaka till inlägget" och då var allt borta, blir man vansinnig eller blir man vansinnig.....!!!!!

Så nu kommer det inget inlägg om helgen förrän tidigast imorn.....

Natti natti

"Det börjar med bråk och slutar med....mat"

Igår var jag och M och kollade på lite Allsång i Tivoliparken tillsammans med alla andra 8000!!! personer som var där.  Jag tyckte det iaf va väldans trevligt:, M tyckte inte det va riktigt lika kul (läs på www.arrelius.se/live). De som var där och sjöng var bl.a. Idol-Ola, Caracola, Frans m.fl.

Idag har däremot inte varit en riktigt lika bra dag, har varit mycket smågnäll och tjafsande i onödan. Men när vi kom hem så gjorde M en väldans god tacopaj iaf medans jag sov på soffan.
Jag kände att jag också fick göra nåt då så jag bjöd på glass och varma hallon till efterrätt, mumsigt värre.

Imorn kommer det att vara fullt upp hela dagen. Den börjar med en klipp-tid 9.30 och sen bär det ner till Ystad på student och sen därifrån hem till A på grillfest och poolparty, kommer säkert blir hur trevligt som helst.



En härlig sommardag

Idag har det varit en väldans härlig sommardag. Har varit hos L ett par timmar nu och hoppat på studsmattan tillsammans med E.
Blombuketten är dock plockad igår hemma hos mamma och pappa i hästhagen.

image32

Nu har jag också provat....

.....att kemtvätta. I torsdags satte jag foten i en kemtvättsbutik  för första gången, en spännande känsla. Att det är så många som kemtvättar än idag, det va sjukt mycket kläder som skulle tvättas och L får vänta på sin jacka i över en månad men det gör inte så mycket med tanke på att det var vinterjackan.
På kvällen var det tänkt att det skulle bli en fika med "gänget" men gänget bestod av endast mig och Samuel, men vi hade det lika trevligt ändå. Vi satt på Böckmans och åt tårta och glass och spelade Uno.
Sen körde jag och hämtade Mari på Eko för vi skulle till Banken hade jag fått för mig, sagt och gjort. Malin och Joel kom hit och förfestade lite innan vi gick vidare till Banken. Vi kom dit och stannde i cirkus en timme innan vi gick hem igen för det va väldans lite folk ute.

Fredag.
Stängde förskolan och sen begav jag mig till L. När jag kom dit så slängde jag mig över ett pippitält och började att sätta ihop det innan mamma L ropade att maten var färdig som bestod av  falukorv och couscous och vitlöksdressing*mumsigt*. När vi hade smält maten och Pippitältet var ihop satt körde vi till Åhus och köpte glass på Glassbåten. Jag och E åt glass medans L frös så det va bara att hoppa in i bilen och äta och där försvann all den mysiga stämmningen på glassbåten. Sen körde vi en sväng i Åhus innan vi begav oss hemåt till tv:n.

Lördag.
Lördagen spenderades på stan tillsammans med L och E hela dagen. Mysigt.
På kvällen var det "Välkommen-hem-fest" för Philip och Jimmy som har kommit hem från Thailand, väldans trevlgit där oxå. Sov sen hemma hos mamma o pappa eftersom Philip bor granne med dom.

Söndag.
Dagen började 8.40 med att en katt och en fluga väckte mig. Sen var det bara att gå upp och äta lite frukost innan jag gick ut och tvättade bilen. Sen var det att förbereda lite inför kalaset mitt som jag hade i eftermiddags för de närmaste. Jag bjöd på pastasallad med kyckling och bacon och givetvis kakor och tårta också.

Nu sitter jag här och slö-tittar på nån dålig film på 4:an.

RSS 2.0